Splitleasing – og hvordan det er en fordel for dig

Mange ved sikkert allerede, hvad leasing er, og hvordan det fungerer. Men vidste du, at der findes en bestemt type leasing, kaldet splitleasing?

Det er et koncept, der er fordelagtigt for både medarbejderen og virksomheden.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en model, der gør det nemmere, sjovere og ikke mindst billigere, at køre i en firmabil. Ved at benytte sig af splitleasing, slipper man for at skulle lade firmabilen stå på arbejdspladsen, når det er fyraften. Man har simpelthen muligheden for at kunne køre videre i firmabilen privat, så længe der føres kilometerregnskab. Dette gøres som regel gennem en smart, elektronisk, GPS baseret kørebog.

En splitleasing aftale indebærer at arbejdsgiveren og medarbejderen kan dele leasing og driften af bilen. Man “splitter” simpelthen leasingen mellem de to parter.

Bedre biler, til bedre priser

En af de største fordele ved splitleasing er, at man pga. den delte pris på leasing, kan tillade sig at bruge flere penge, på en federe firmabil. Det kan være fedt til kundemøder, da der også er noget “image” forbundet med den firmabil, man tropper op i. De fleste vil nok kunne nikke genkendende til, at man lægger mere mærke til en ny Audi, end en Fiat Punto, for lige at tage to ender af spektret.

En anden vigtig ting, ved valg af en bedre firmabil, er komforten. Har du en firmabil, er det som regel også på baggrund af, at du skal køre længere ture, eller at du ofte er ude at køre. Hvis komforten ikke er i orden i firmabilen, kan en længere tur ud til en kunde, gøre dig uoplagt til mødet, og det er noget en kunde mærker med det samme. Derfor er det vigtigt, aldrig at gå ned på komforten, når du skal vælge firmabil.

Som tidligere nævnt omkring “image” gælder dette selvfølgelig også i privaten. Selv hvis man primært investerer i en firmabil, for de erhvervsmæssige fordele, så er det jo ingen skade, at køre rundt i en fed bil privat. Hvis man skal ud at spise med en kunde, ude for arbejdstiden, er det jo også fedt at kunne tage firmabilen, frem for at skulle lade den stå.

Slip for papirarbejdet

Når man laver en splitleasing aftale sørger firmaet, man har aftalen igennem, som regel for at papirarbejdet er i orden. Derved sparer man en masse tid og besvær, og kan fokusere på at drive sin virksomhed.

Det giver også en tryghed, at vide at der er styr på aftalen, rent praktisk og juridisk. Du skal dog være opmærksom på, om det firma du laver aftalen med, har tænkt sig at varetage papirarbejdet. Der er leasing firmaer der tilbyder at håndtere alt det praktiske.
Her er et eksempel på et leasing firma der tilbyder at klare alt det praktiske omkring leasingen. Hvis man vil fokusere på at drive sin virksomhed, er firmaer som dette, det perfekte match!

Andre fordele

En af de andre fordele ved splitleasing er at du slipper på beskatning af firmabilen. Forstået på denne måde. Siden du betaler for din private kørsel, bliver du ikke beskattet af fri bil, men du bliver faktureret en procentdel af bilens omkostninger. Jo mere erhvervskørsel du kører, jo lavere procentvis omkostning kontra beskatning, så der kan være mange penge at spare.

Et andet eksempel kunne være at du kører 80% erhverv og 20% privat. Herved sparer firmaet 20% i forhold til en normal aftale omkring erhvervsleasing.

Hvad siger SKAT?

Det er vigtigt at være opmærksom omkring SKAT’s regler og krav, omkring køreregnskab og lignende, når det kommer til leasingaftaler. Det er et krav fra SKAT’s side at man registrerer antal kørte kilometer korrekt. Det klares heldigvis nemt, med en gps drevet, elektronisk kørebog, som derfor ofte, hvis ikke altid, er et krav ved splitleasing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *