Ny sofa – find den bedste til dit behov

Det bedste du kan gøre for at være sikker på, at finde den rigtige sofa, er at stille dig selv en række spørgsmål, der skal hjælpe dig på vej.

chaiselong sofa

Hvor skal den nye sofa stå?

For de flestes vedkommende, vil en sofa nok skulle stå i stuen. Men der er utroligt mange måder at indrette ens stue på og dermed også mange muligheder for placeringen af sofaen. Det vigtigste er at få sat sofaen op ad en væg, så den fylder mindst muligt i lokalet, men samtidigt står synligt.

Vil jeg sidde oprejst eller kunne ligge i sofaen?

Det er klart at man teknisk set, kan “ligge” i alle slags sofaer, men nogle sofaer er rent faktisk beregnet til det, og gør det også en del behageligere. En chaiselong sofa er et perfekt eksempel på en sofa der er lavet til at du kan ligge behageligt og læse, eller se fjernsyn, mens du kan have andre siddende på resten af sofaen. Det er super smart, da det giver fantastisk meget plads til hele familien i sofaen, selv med en voksen der ligger ned.

Hvilket materiale skal min chaiselong sofa have?

Det er vigtigt at finde ud af med sig selv, hvilket materiale ens sofa skal have. Skal det være stof eller læder? Du skal også finde ud af hvad slidstyrke du ønsker sofaen skal have. Har du f.eks. små børn kan det være en fordel at vælge noget, der kan tåle nogle skræmmer.

Hvilken farve skal min chaiselong sofa have?

Selvom det lyder rimelig simpelt, kan valget af farve på ens nye sofa, faktisk være en sværere beslutning, end man lige tror. Med mindre man bevidst, går efter en vild farve, så ønsker man normalt, at ens sofa matcher farveskemaet, på resten af møblerne i stuen.

Skal der være praktisk opbevaring?

I nogle sofaer er der plads til opbevaring under sæderne. Har man eksempelvis ikke så meget plads i hus eller lejlighed, kan det være en nem måde at skabe ekstra plads på. Man kan passende opbevare ejendele der passer til stuen, såsom fjernbetjeninger eller DVD film, eller noget helt tredje.

Hvad med leveringen af min chaiselong sofa?

På langt de fleste webshops, kan man vælge at få leveret chaiselong sofaen til døren. Dette er en stor hjælp for folk med gangbesvær, eller andre som bare ikke har muligheden for at transportere eller løfte, så tunge dele. Ofte kan man også bestille dem til leveringen hjemme, selvom man køber sofaen ude i butikken. Der er normalt et par typer levering.

Du kan få leveret til kantsten, hvor leverandøren sætter sofaen af ude ved din opgang eller ude foran dit hus.

Du kan også få hjælp til indbæring af chaufføren der kommer ud. Det skal dog nævnes at det er din egen forsikring der dækker her, hvis noget skulle gå galt.

Levering med fuld indbæring er til dem der slet ikke er i stand til at løfte selv. I denne situation kommer der to chauffører ud, som bære sofaen helt ind i hjemmet, uanset hvor mange trapper de skal op ad. Ved denne type levering er det normalt at det går på firmaets forsikring, hvis der sker noget. Der bliver hjulpet med emballagen, såfremt du ikke selv ønsker. at skille dig af med denne.

Hvad med garantien?

Som forbruger har alle, som udgangspunkt, 2 års reklamationsret. I de fleste tilfælde, så følger de forskellige leverandører disse 2 år med deres garanti på varen. Skulle uheldet være ude, så kontakt firmaet. Det afhænger selvfølgelig altid af den konkrete situation.

Forhåbentligt kan dette hjælpe dem, der er midt i at købe ny sofa. Husk på, at spørge, hvis du er i tvivl om det mindste. Alle leverandører rådgiver dig gerne til det bedste køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *